Besøk oss i sommer!

Fra 24. juni - 20. august, åpner Mjøsmuseet dørene for omvisninger: På Gjøvik fra tirsdag til søndag, på Toten fra onsdag til søndag og på Minnesund i helgene. Vi har dyktige og erfarne guider. Klikk på stedet du har lyst til å besøke for mer informasjon.

Grupper tas imot etter avtale hele året. Kaféene på Eiktunet, Gjøvik gård og Stenberg er åpne fra 11 - 16 omvisningsdagene. Velkommen!

Åpningstider og billettpriser

Oversikt over åpningstider og priser

Forespørsel om gruppeomvisning

Skiblander.jpg

Mjøssamlingene - SJØFART OG SJØULKER PÅ MJØSA

Åpent lørdag og søndag kl. 12-16. Omvisninger kl. 12, 13 og 14, oppmøte ved den røde Fløterbrakka nede ved båtslippen.
Mjøsa har også kystkultur! Innsjøen var en viktig trafikkåre og knyttet sammen menneskene i Innlandet. Besøk Mjøsas sjøfartsmuseum på Minnesund og opplev den fargerike historien fortalt gjennom 200 år gamle sjøhus og veteranbåter som fortsatt brukes. Visste du at Skibladner ble bygget på slippen her i 1856? Fortsatt er dette det eneste stedet «Mjøsas hvite svane» kan komme på land når det trengs en overhaling. Mjøsfærgen, landets første pendelferje for bilfrakt, ligger på slippen nå i sommer. Selveste Skibladner dras i land for reparasjon til høsten.

Mjøssamlingene (Minnestranda 35, 2092 Minnesund)

P1040669.jpg

Stenberg - HELT ORIGINALT

Onsdag - søndag omvisning kl. 12
Oppmøte og start ved kafeen Ditelvines utsikt. På amtmannsgarden Stenberg finner du det originale 1814-miljøet som Eidsvollsbygningen har måttet gjenskape. Tunet, husene og parken står som på tidlig 1800-tall, og her bodde eidsvollsmannen Lauritz Weidemann, kona Ditlevine og deres barn etter dem. Mjøsmuseets omviser gir deg et innblikk i livene til høy og lav i et helt spesielt hjem.

Stenberg (Sillongenvegen 230, 2846 Bøverbru)

GJViK_GARD_musikkstuen.jpg

Gjøvik gård og «Det historiske Gjøvik»

Tirsdag – søndag omvisning fra kl. 14.30 til 16.00: «Det historiske Gjøvik». Oppmøte og start på Kauffeldtgården ved Gjøvik Rådhus. Mulighet for drop-in ca kl 14:45 i glassutstillingen på Holmen Brænderi (Vitensenteret) og ca kl. 15:15 i hovedbygningen på Gjøvik gård. Vi rusler langs Hunnselva, ser på utstillinga om glassverksperioden på Gjøvik, prater om industrihistorie og avslutter med å gå fra stue til stue inne i hovedbygningen på Gjøvik gård.

Gjøvik gård (Niels Ødegaardsgt. 3–7, 2815 Gjøvik)

EIKTUNET.jpg

Eiktunet - PÅ GJØVIKS TAK

Tirsdag - søndag omvisning kl. 12.00. Oppmøte utenfor kaféen. Du får bl.a. se blikkenslagerverksted, stuer, mølle og gamle kjøretøy. Eiktunet er som ei lita bygd fra 1800-tallet. Utsikta over Mjøsa er fantastisk, og friluftsmuseet er et av Gjøviks mest populære turmål. Her kan du gå på oppdagelsesferd mellom husmannsstuer, småtjern og setervoller. Prøv fiskelykken - det er karrus i dammene.

Eiktunet (Øverbyvegen 108, 2825 Gjøvik)

MJSAS_ARK_steinalder.jpg

Mjøsas Ark - VIKINGSVERD OG EKTE MILJØENGASJEMENT

Åpent onsdag – søndag kl. 14.00 – 16.00.
Omvisning kl. 14.00
Vi starter omvisningen fra hovedinngangen mot Skibladnerbrygga på Kapp Melkefabrikk. Visste du at det seilte vikinger på Mjøsa? Eller at steinaldermennesker jaktet elg langs strendene? Mjøsa er Norges største drikkevannskilde - visste du at Mjøsa var så forurenset på 1970-tallet at det ikke gikk an å bade? Eller at spritsmuglinga på Mjøsa i forbudstida gikk Oslofjorden en høy gang? Mjøsas ark i Melkefabrikken på Kapp er en tidsreise gjennom 8000 år, der du finner ekte vikingsverd, ekte helleristninger og ekte miljøengasjement!

Mjøsas ark (Fabrikkvegen 88, 2849 Kapp)