• GJViK_GARD_musikkstuen.jpg
  Mjøsmuseet AS
 • imageresizer.jpeg
 • gjovik-gard.jpg
 • gard-crop.png
 • flygel_stor.jpg
  Mjøsmuseet AS
 • staende_bla_kjkkendr.jpg
  Mjøsmuseet AS

Gjøvik gård og «Det historiske Gjøvik»

Omvisning Tirsdag – søndag omvisning fra kl. 14.30 til 16.00: «Det historiske Gjøvik». Oppmøte og start på Kauffeldtgården ved Gjøvik Rådhus. Mulighet for drop-in ca kl 14:45 på glassutstillingen «Gjøvigs glasværk 1807-1843» i Holmen Brænderi (Vitensenteret) og ca kl. 15:15 i hovedbygningen på Gjøvik gård. Vi rusler langs Hunnselva, ser på utstillinga om glassverksperioden på Gjøvik, prater om industrihistorie og avslutter med å gå fra stue til stue inne i hovedbygningen på Gjøvik gård.

Oppmøte og billettsalg fra Kauffeldtgården, Kauffeldts plass 2, 2815 Gjøvik.

De popuære konsertene «Toner fra Tunet» arrangeres hver lørdag fra 17. juni til 19. august kl. 14. 

 Adresse Gjøvik gård: Niels Ødegaardsgt. 3-7, 2815 Gjøvik

Hvorfor ble det en by på Gjøvik? Glassverksgrunnleggeren Caspar Kauffeldt, som bygget det store, hvitkalkede huset på Gjøvik gård i 1810, har noe av æren. I dag kan du komme på besøk i Mjøen-familiens originale og overdådige hjem fra slutten av 1800-tallet. Her formidles byens historie, om glass og industri, akevitt og poteter, ut i fra de markante menneskene som har levd på Gjøvik gård. Gjøvik gård ligger i den flotte parken, midt i sentrum, et steinkast fra hoteller og Skibladnerbrygge.

Grupper

Vi tar i mot bestillinger fra grupper og busselskaper hele året, og tilpasser omvisningen etter spesielle ønsker.  Besøket kan også gjerne kombineres med en visitt ved et annet av våre anlegg, som Mjøsas eget museum: Mjøsas Ark på Kapp, eller amtmannsgarden Stenberg. Kontakt oss per e-post eller telefon for informasjon, eller bruk kontaktskjemaet:

Kafé Drengestua

Kafé Drengestua på Gjøvik gård har et hyggelig serveringstilbud.  Kafeen har oppe alle dager bortsett fra mandag fra 11 til 16. Telefon 911 01 58 -  eiktunetkafe.no. Telefon 90577455, e-post: drengestuakafe@gjovik.kommune.no

Kart

Trykk på minusknappen for å zoome ut.