Tingbygningen Hunn

Tingbygningen var også våningshus. Det er den eneste bygning som står igjen etter den gamle gården Hunn som i 1837 hadde 12 bygninger. På klebersteinspeisen i Tingbygningen står årstallet 1789, og det kan være byggeåret. Hunn var nyttet som felles tingsted for store deler av Vest-Oppland hver vår og høst. På Hunn samlet valgmennene fra fylket seg da de skulle sende representanter til riksforsamlingen på Eidsvoll 14. mars 1814.

Huset er laftet i to etasjer og panelt utvendig og innvendig. Bygningen eies av Gjøvik kommune, forvaltes av Mjøsmuseet og leies ut til Gjøvik Spelmannslag som bruker den som øvings- og kurslokale. Mjøsmuseets tradisjonsmusikkarkiv holder også til i Tingbygningen.

  • Tingbygningen_pa_Hunn.JPG
    1/1

Kart

  • Tingbygningen Hunn

    Tingbygningen var også våningshus. Det er den eneste bygning som står igjen etter den gamle gården Hunn som i 1837 hadde 12 bygninger. På klebersteinspeisen i Tingbygningen står årstallet 1789, og det kan være byggeåret. Hunn var nyttet som felles tingsted for store deler av Vest-Oppland hver vår og høst. På Hunn samlet valgmennene fra fylket seg da de skulle sende representanter til riksforsamlingen på Eidsvoll 14/3 1814. Huset er laftet i to etasjer og panelt utvendig og innvendig. Bygningen eies av Gjøvik kommune, forvaltes av Mjøsmuseet og leies ut til Gjøvik Spelmannslag som bruker den som øvings- og kurslokale. Mjøsmuseets tradisjonsmusikkarkiv holder også til i Tingbygningen.