Mjøsmuseets årbok

Mjøsmuseets årbok 2019 er sendt til trykk og er i salg hos Mjøsmuseet og bokhandlere fra medio oktober. I år er det 70 år siden første hefte av tidsskriftet for Toten historielag kom ut, og boka er nå som da en ypperlig gave til deg selv eller noen du kjenner som bor eller har røtter i Totenregionen.

Boka lanseres under Totn Litt`raturfestival, med et eget arrangement på Østre Toten folkebibliotek på Lena tirsdag 15. oktober kl 19. Gratis inngang, velkommen!

 • Årbok 2019
  1/1
  Forsiden av Mjøsmuseets årbok 2019

2. verdenskrig er et tema vi aldri blir ferdig med. I årets årbok blir vi bedre kjent med arbeiderpartihøvdingen og motstandsmannen H.P. Haugli fra Raufoss. Dagbøker fra familiens flukt til Sverige under krigen er en unik kilde til dramatiske hendelser. Du kan også lese om opplevelser rundt krigsutbruddet på Raufoss og om sveitlederen fra Toten som ble dømt for landssvik etter krigen. Videre finner du historier om kvinneskjebner på 1800-tallet; fra prostituerte Totenjenter i Kristiania til embetsmannskvinnene. Du kan også lese om amtsykehuset på Kapp, historien til Torsetra, om den gamle brennevinsbrenninga på Toten og om utfordringer i bygningsvernarbeidet.

Boka koster kr 295,- i utsalgspris og selges i bokhandler på Lena, Gjøvik og Raufoss, og i Mjøsmuseets lokaler på Kapp melkefabrikk og Kauffeldtgården i Gjøvik. Du kan også bestille bøker direkte på post@mjosmuseet.no. Ved kjøp av minst 10 eks. gis en rabatt på 20 % ved salg gjennom Mjøsmuseet.

Utgivelsen for 2019 er nummer 57 i rekken og årboka er et samarbeid mellom Mjøsmuseet og Stiftelsen Toten historielag. Tidligere het bokserien Årboka TOTN. Navnet ble endret i 2006, etter sammenslåinga av museene på Gjøvik og Toten. 

Medlemmer av Stiftelsen Toten økomuseum og historielags får årboka inkludert i medlemskontingenten.

 Innholdet i tidligere utgitte årbøker kan du søke etter med emneord, forfatter eller tittel i vår bokbase.

 • Mjøsmuseets årbok 2018
  1/5
  Forsiden av Mjøsmuseets årbok 2018
 • Mjøsmuseets årbok 2017 forside
  2/5
 • 3/5
 • 4/5
 • 5/5