Mjøsmuseets årbok

Mjøsmuseets årbok 2018 er i salg nå og er en fantastisk julegave for alle som bor i Toten-regionen! Du kan lese om totendialekten som er under press og færre og færre som «talar Totning». Hvordan står det til med dialektbruken hos de yngste blant oss? I årets årbok kan du også lese om nostalgisk oppvekst på Kapphøgda, friluftsmannen Nils Rustad og en håndverkers
Betraktninger rundt kulturminner. Er du interessert i kor og dansetradisjoner eller hvordan forholdet mellom Toten og Kristiania var i det 19. århundre? Eller har du mørkere interesser kan du «kose» deg med henrettelser og Svartedauden. Det er mye lokalhistorie og glede seg over i denne rikt illustrerte boka fra regionens fremste kulturformidler; Mjøsmuseet.

 • Mjøsmuseets årbok 2018
  Forsiden av Mjøsmuseets årbok 2018

Boka koster kr 295,- i utsalgspris og selges i bokhandler på Lena, Gjøvik og Raufoss, og i Mjøsmuseets lokaler på Kapp melkefabrikk og Kauffeldtgården i Gjøvik. Du kan også bestille bøker direkte på post@mjosmuseet.no. Ved kjøp av minst 10 eks. gis en rabatt på 20 % ved salg gjennom Mjøsmuseet.

Utgivelsen for 2018 er nummer 56 i rekken og årboka er et samarbeid mellom Mjøsmuseet og Stiftelsen Toten økomuseum og historielag. Tidligere het bokserien Årboka TOTN. Navnet ble endret i 2006, etter sammenslåinga av museene på Gjøvik og Toten. 

Medlemmer av Stiftelsen Toten økomuseum og historielags får årboka inkludert i medlemskontingenten.

 Innholdet i tidligere utgitte årbøker kan du søke etter med emneord, forfatter eller tittel i vår bokbase.

 • Mjøsmuseets årbok 2017 forside
  1/4
 • Mjsmuseet_arbok2016_forside.jpg
  2/4
 • Mjsmuseet_arbok_2015_omslag.jpg
  3/4
 • Mjsmuseet_arbok_2014_omslag.jpg
  4/4