Gjøvik gård

 • 2/7
  Mjøsmuseet AS
 • 3/7
 • 4/7
 • 5/7
 • 6/7
  Mjøsmuseet AS
 • 7/7
  Mjøsmuseet AS

  Sommersesongen følger skoleferien og er nå avsluttet, men vi tar i mot forhåndsbestilte grupper, både privatpersoner, skole og reiseliv, til omvisninger på alle våre anlegg hele året. Vi har også store og små arrangementer ellers i året. Mer info under fanen HVA SKJER. 

  Forespørsel om gruppeomvisning kan sendes ved å klikke på boksen Gruppeomvisning - MER - eller
  du kan ta kontakt med oss på telefon: 911 70 500 (hverdager 08.00-15.30)  eller e-post: post@mjosmuseet.no.

  Grupper

  Vi tar i mot bestillinger fra grupper hele året. Det er fint å kombinere besøket på Gjøvik gård med omvisning i glassutstillinga på Holmen Brænderi, rett på den andre siden av Hunnselva. I tillegg anbefaler vi å besøke et av de andre anleggene på Mjøsmuseet: Amtmannsgarden Stenberg på Toten, Mjøsas Ark på Kapp, eller Eiktunet friluftsmuseum på Gjøviks tak - Øverby. Vi setter pris på at dere bruker vårt kontaktskjema for gruppebestilling. 

  Høstarrangement 2019

  10.-12. OKT 2019: Akevittfestivalen

  24. NOV 2019: Jul på Gjøvik gård

  Ta turen innom Drengestua kafé

  Gjøvik Gård

  Hvorfor ble det en by på Gjøvik? Glassverksgrunnleggeren Caspar Kauffeldt og alle familiene som arbeidet i samfunnet rundt Gjøviks Glasværk (1807 til 1843) har noe av æren. Glassproduksjonen var den første store bedriften i industribyen Gjøvik. Hovedbygningen på Gjøvik gård ble satt opp i 1810 og huset familien til Kauffeldt. Det hvitkalkede huset, med bygdas største vindusruter, var en sensasjon i et landskap med umalte tømmerbygninger. Innvendig er hjemmet til generalkrigs-kommisær Alf Mjøen bevart, med slektas innbo og løsøre fra årene 1861 – 1956. Gjøvik gård ble ble fredet i 2008 og huset er i dag et museum. Her formidles byens historie ut i fra de markante menneskene som har levd på Gjøvik gård. Gjøvik gård ligger i den flotte parken, midt i sentrum, et steinkast fra hoteller og Skibladnerbrygge.

  Kart

  Trykk på minusknappen for å zoome ut.

  • Gjøvik gård

   Midt i Gjøvik sentrum ligger den vakre parken rundt Gjøvik gård.

  • Gjøvik Gård (Adresse: Niels Ødegaards gate 3-7, 2815 Gjøvik)

   Hvorfor ble det en by på Gjøvik? Glassverksgrunnleggeren Caspar Kauffeldt, som bygget det store, hvitkalkede huset på Gjøvik gård i 1810, har noe av æren. I dag kan du komme på besøk i Mjøen-familiens originale og overdådige hjem fra slutten av 1800-tallet. Her formidles byens historie, om glass og industri, akevitt og poteter, ut i fra de markante menneskene som har levd på Gjøvik gård. Gjøvik gård ligger i den flotte parken, midt i sentrum, et steinkast fra hoteller og Skibladnerbrygge.