• GJViK_GARD_musikkstuen.jpg
  1/6
  Mjøsmuseet AS
 • imageresizer.jpeg
  2/6
 • gjovik-gard.jpg
  3/6
 • gard-crop.png
  4/6
 • flygel_stor.jpg
  5/6
  Mjøsmuseet AS
 • staende_bla_kjkkendr.jpg
  6/6
  Mjøsmuseet AS

 • OMVISNING Historiske Gjøvik. En liten byvandring, hver tirs-søn i perioden 23. juni til 19. august 2018 kl 14.30:

  Oppmøte og start på Kauffeldtgården ved Gjøvik Rådhus (Kauffeldts plass 2, 2815 Gjøvik). Vi går til utstillingen «Gjøvigs glasværk 1807-1843» i Holmen Brænderi (Vitensenteret) og avslutter med å gå fra stue til stue inne i hovedbygningen på Gjøvik gård. Mulighet for drop-in ca kl.14:45 i glassutstillingen og ca kl.15:15 på Gjøvik gård.

Gjøvik Gård

Hvorfor ble det en by på Gjøvik? Glassverksgrunnleggeren Caspar Kauffeldt og alle familiene som arbeidet i samfunnet rundt Gjøviks Glasværk (1807 til 1843) har noe av æren. Glassproduksjonen var den første store bedriften i industribyen Gjøvik. Hovedbygningen på Gjøvik gård ble satt opp i 1810 og huset familien til Kauffeldt. Det hvitkalkede huset, med bygdas største vindusruter, var en sensasjon i et landskap med umalte tømmerbygninger. Innvendig er hjemmet til generalkrigs-kommisær Alf Mjøen bevart, med slektas innbo og løsøre fra årene 1861 – 1956. Gjøvik gård ble ble fredet i 2008 og huset er i dag et museum. Her formidles byens historie ut i fra de markante menneskene som har levd på Gjøvik gård. Gjøvik gård ligger i den flotte parken, midt i sentrum, et steinkast fra hoteller og Skibladnerbrygge.

Grupper

Vi tar i mot bestillinger fra grupper hele året. Det er fint å kombinere besøket på Gjøvik gård med omvisning i glassutstillinga på Holmen Brænderi, rett på andre siden av Hunnselva. I tillegg anbefaler vi å besøke ett av de andre anleggene på Mjøsmuseet: Amtmannsgarden Stenberg på Toten, Mjøsas Ark på Kapp, eller Eiktunet friluftsmuseum på Gjøviks tak - Øverby. Vi setter pris på at dere bruker vårt kontaktskjema for gruppebestilling. Klikk her for å sende en henvendelse: 

Ta turen innom drengestua kafé

Hva skjer på Gjøvik gård

Kart

Trykk på minusknappen for å zoome ut.

 • Gjøvik gård

  Midt i Gjøvik sentrum ligger den vakre parken rundt Gjøvik gård.

 • Gjøvik Gård (Adresse: Niels Ødegaards gate 3-7, 2815 Gjøvik)

  Hvorfor ble det en by på Gjøvik? Glassverksgrunnleggeren Caspar Kauffeldt, som bygget det store, hvitkalkede huset på Gjøvik gård i 1810, har noe av æren. I dag kan du komme på besøk i Mjøen-familiens originale og overdådige hjem fra slutten av 1800-tallet. Her formidles byens historie, om glass og industri, akevitt og poteter, ut i fra de markante menneskene som har levd på Gjøvik gård. Gjøvik gård ligger i den flotte parken, midt i sentrum, et steinkast fra hoteller og Skibladnerbrygge.