• GJViK_GARD_musikkstuen.jpg
  1/6
  Mjøsmuseet AS
 • imageresizer.jpeg
  2/6
 • gjovik-gard.jpg
  3/6
 • gard-crop.png
  4/6
 • flygel_stor.jpg
  5/6
  Mjøsmuseet AS
 • staende_bla_kjkkendr.jpg
  6/6
  Mjøsmuseet AS

Gjøvik Gård

Hvorfor ble det en by på Gjøvik? Glassverksgrunnleggeren Caspar Kauffeldt og alle familiene som arbeidet i samfunnet rundt Gjøviks Glasværk (1807 til 1843) har noe av æren. Glassproduksjonen var den første store bedriften i industribyen Gjøvik. Hovedbygningen på Gjøvik gård ble satt opp i 1810 og huset familien til Kauffeldt. Det hvitkalkede huset, med bygdas største vindusruter, var en sensasjon i et landskap med umalte tømmerbygninger. Innvendig er hjemmet til generalkrigs-kommisær Alf Mjøen bevart, med slektas innbo og løsøre fra årene 1861 – 1956. Gjøvik gård ble ble fredet i 2008 og huset er i dag et museum. Her formidles byens historie ut i fra de markante menneskene som har levd på Gjøvik gård. Gjøvik gård ligger i den flotte parken, midt i sentrum, et steinkast fra hoteller og Skibladnerbrygge.

Grupper

Vi tar i mot bestillinger fra grupper hele året. Det er fint å kombinere besøket på Gjøvik gård med omvisning i glassutstillinga på Holmen Brænderi, rett på andre siden av Hunnselva. I tillegg anbefaler vi å besøke ett av de andre anleggene på Mjøsmuseet: Amtmannsgarden Stenberg på Toten, Mjøsas Ark på Kapp, eller Eiktunet friluftsmuseum på Gjøviks tak - Øverby. Vi setter pris på at dere bruker vårt kontaktskjema for gruppebestilling. Klikk her for å sende en henvendelse: 

Omvisning

TIR-SØN, KLOKKA 14.30 I SOMMERSESONGEN: Velkommen inn i husa! Vår guide på Gjøvik gård tar dere med på en runde i «det historiske Gjøvik» hver dag bortsett fra mandag. Vi rusler langs Hunnselva, ser på utstillinga om glassverksperioden på Gjøvik, prater om industrihistorie og avslutter med å gå fra stue til stue inne i hovedbygningen på Gjøvik gård. Sommersesongen følger skoleferien.

Oppmøte og start på Kauffeldtgården ved Gjøvik Rådhus (Kauffeldts plass 2, 2815 Gjøvik) kl.14.30. Mulighet for drop-in ca kl.14:45 på glassutstillingen «Gjøvigs glasværk 1807-1843» i Holmen Brænderi (Vitensenteret) og ca kl.15:15 i hovedbygningen på Gjøvik gård. 

Gratiskonsertene «Toner fra Tunet» spiller opp hver lørdag fra 9. juni til 18. august kl. 14. 

Kafé Drengestua

Kafé Drengestua på Gjøvik gård har et hyggelig serveringstilbud i historiske lokaler. Åpent tirsdag til søndag 11:00–16:00. 

Telefon 90577455 –  e-post: drengestuakafe@gjovik.kommune.no

Kart

Trykk på minusknappen for å zoome ut.

 • Gjøvik gård

  Midt i Gjøvik sentrum ligger den vakre parken rundt Gjøvik gård.

 • Gjøvik Gård (Adresse: Niels Ødegaards gate 3-7, 2815 Gjøvik)

  Hvorfor ble det en by på Gjøvik? Glassverksgrunnleggeren Caspar Kauffeldt, som bygget det store, hvitkalkede huset på Gjøvik gård i 1810, har noe av æren. I dag kan du komme på besøk i Mjøen-familiens originale og overdådige hjem fra slutten av 1800-tallet. Her formidles byens historie, om glass og industri, akevitt og poteter, ut i fra de markante menneskene som har levd på Gjøvik gård. Gjøvik gård ligger i den flotte parken, midt i sentrum, et steinkast fra hoteller og Skibladnerbrygge.