Hopp til hovedinnhold

Hvorfor ble det en by på Gjøvik? Glassverksgrunnleggeren Caspar Kauffeldts familie og alle dem som arbeidet ved og rundt Gjøvigs Glasværk (1807-1843) har noe av æren.

onsdag-søndag 
omvisning kl 12

Lurer du på noe, ta kontakt
på telefon 911 70 500 
eller post@mjosmuseet.no
(hverdager 08.00-15.30)

Gjøvik gård -
Niels Ødegaardsgate 3-7,
2815 Gjøvik

 • 1/9
 • 2/9
 • 3/9
 • 4/9
  Mjøsmuseet AS
 • 5/9
 • Uteområde på Gjøvik gård, med den hvite hovedbygningen og den røde Drengestua. Mange mennesker rundt kafebord. Sol.
  6/9
 • 7/9
 • 8/9
  Mjøsmuseet AS
 • 9/9
  Mjøsmuseet AS

Når har vi åpent?

Ordinær åpningstid følger grunnskolens sommerferie, og gjelder fra midt i juni til midt i august. Resten av året kan du forhåndsbestille omvisning for små og store grupper.
Billetter til enkeltbesøk i sommersesongen kjøpes av omviseren på stedet, per kort/vipps/kontant.
Grupper gjør avtale om betalingsform ved bestilling. 

Grupper

Vi tar i mot bestillinger fra grupper hele året. Det er fint å kombinere besøket på Gjøvik gård med omvisning i glassutstillinga på Holmen Brænderi, rett på den andre siden av Hunnselva. Eller hva med et besøk ved et av Mjøsmuseets andre anlegg: Amtmannsgarden Stenberg   i Vestre Toten, Mjøsas Ark på Kapp, eller Eiktunet friluftsmuseum på Gjøvik.

Gården som ble en by

Hvorfor ble det en by på Gjøvik? Glassverksgrunnleggeren Caspar Kauffeldt, hans kone Ingeborg Lysgård og alle familiene som arbeidet ved og rundt Gjøviks Glasværk (1807-1843) har noe av æren.
Glassverket var den første store bedriften i det som senere ble industribyen Gjøvik. Hovedbygningen på Gjøvik gård ble satt opp i 1810 og huset familien til Kauffeldt. Det hvitkalkede huset, med bygdas største vindusruter, var en sensasjon i et landskap med umalte tømmerbygninger.
Innvendig er hjemmet til generalkrigskommisær Alf Mjøen bevart, med slektas innbo og løsøre fra årene 1861 – 1956. Gjøvik gård ble ble fredet i 2008 og huset er i dag et museum. Her formidles byens historie ut i fra de markante menneskene som har levd på Gjøvik gård. Gjøvik gård ligger i den flotte parken midt i sentrum, et steinkast fra hoteller og Skibladnerbrygge.

Kart

Her finner du Gjøvik Gård. Klikk på markøren for veibeskrivelse.

 • Bilde av Gjøvik Gård (Adresse: Niels Ødegaards gate 3-7, 2815 Gjøvik)

  Gjøvik Gård (Adresse: Niels Ødegaards gate 3-7, 2815 Gjøvik)

  Vis vei

  Hvorfor ble det en by på Gjøvik? Glassverksgrunnleggeren Caspar Kauffeldt, som bygget det store, hvitkalkede huset på Gjøvik gård i 1810, har noe av æren. I dag kan du komme på besøk i Mjøen-familiens originale og overdådige hjem fra slutten av 1800-tallet. Her formidles byens historie, om glass og industri, akevitt og poteter, ut i fra de markante menneskene som har levd på Gjøvik gård. Gjøvik gård ligger i den flotte parken, midt i sentrum, et steinkast fra hoteller og Skibladnerbrygge.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1