• GJViK_GARD_musikkstuen.jpg
  1/6
  Mjøsmuseet AS
 • imageresizer.jpeg
  2/6
 • gjovik-gard.jpg
  3/6
 • gard-crop.png
  4/6
 • flygel_stor.jpg
  5/6
  Mjøsmuseet AS
 • staende_bla_kjkkendr.jpg
  6/6
  Mjøsmuseet AS

 • KL: 14:30 TIR, ONS, TOR, FRE, LØR, SØN: BYVANDRING Historiske Gjøvik. (Til 19. august 2018):

  Oppmøte og start på Kauffeldtgården ved Gjøvik Rådhus (Kauffeldts plass 2, 2815 Gjøvik). Vi går til utstillingen «Gjøvigs glasværk 1807-1843» i Holmen Brænderi (Vitensenteret) og avslutter med å gå fra stue til stue inne i hovedbygningen på Gjøvik gård. Mulighet for drop-in ca kl.14:45 i glassutstillingen og ca kl.15:15 på Gjøvik gård.

Grupper

Vi tar i mot bestillinger fra grupper hele året. Det er fint å kombinere besøket på Gjøvik gård med omvisning i glassutstillinga på Holmen Brænderi, rett på andre siden av Hunnselva. I tillegg anbefaler vi å besøke ett av de andre anleggene på Mjøsmuseet: Amtmannsgarden Stenberg på Toten, Mjøsas Ark på Kapp, eller Eiktunet friluftsmuseum på Gjøviks tak - Øverby. Vi setter pris på at dere bruker vårt kontaktskjema for gruppebestilling. Klikk her for å sende en henvendelse: 

Lurer du på noe, ta kontakt oss på telefon, 911 70 500 (hverdager 08.00-15.30)  eller e-post post@mjosmuseet.no for informasjon.

Sommer med Toner fra tunet

Serien med gratiskonserter dras i gang 16. Juni med Veterankorps fra Veterankorps-festivalen, Viggo Sandvik skal gjeste tunet i sommer og det samme skal The Falcons og Narum Happy Jazz.  

Under kan du se fullt program for sommeren:

16. juni - Veterankorps fra Veterankorpsfestivalen

23. juni - Viggo Sandvik og Jon Lotterud

30. juni – Anita and her Latest Flames

7. juli – Gjøvik spelmannslag 

14. juli – Maranne Steinsrud og Anders Byfuglien

21. juli – Vidar Kenneth Johansen og Anders Byfuglien

28.juli – The Falcons

4. august – Frifant

11. august – The Rocket Squad

18. august – Narum Happy Jazz

Tidligere år har tunet vært fylt av publikum og håper også 2018 blir en suksess. Drengstua Cafe har åpen uteservering for en godbit. Og når konserten er ferdig åpner Mjøsmuseets guider opp dørene, slik at du kan ha glede av en omvisning på ærverdige Gjøvik Gård.

Konsertene arrangeres i et samarbeide mellom Gjøvik gårds venneforening, Gjøvik kommune og Mjøsmuseet.

 • ARTISTLISTE-2018.jpg

Høst-arrangement 2018

11.-13. OKT 2018: Akevittfestivalen

25. NOV 2018: Jul på Gjøvik gård

Ta turen innom drengestua kafé

Gjøvik Gård

Hvorfor ble det en by på Gjøvik? Glassverksgrunnleggeren Caspar Kauffeldt og alle familiene som arbeidet i samfunnet rundt Gjøviks Glasværk (1807 til 1843) har noe av æren. Glassproduksjonen var den første store bedriften i industribyen Gjøvik. Hovedbygningen på Gjøvik gård ble satt opp i 1810 og huset familien til Kauffeldt. Det hvitkalkede huset, med bygdas største vindusruter, var en sensasjon i et landskap med umalte tømmerbygninger. Innvendig er hjemmet til generalkrigs-kommisær Alf Mjøen bevart, med slektas innbo og løsøre fra årene 1861 – 1956. Gjøvik gård ble ble fredet i 2008 og huset er i dag et museum. Her formidles byens historie ut i fra de markante menneskene som har levd på Gjøvik gård. Gjøvik gård ligger i den flotte parken, midt i sentrum, et steinkast fra hoteller og Skibladnerbrygge.

Kart

Trykk på minusknappen for å zoome ut.

 • Gjøvik gård

  Midt i Gjøvik sentrum ligger den vakre parken rundt Gjøvik gård.

 • Gjøvik Gård (Adresse: Niels Ødegaards gate 3-7, 2815 Gjøvik)

  Hvorfor ble det en by på Gjøvik? Glassverksgrunnleggeren Caspar Kauffeldt, som bygget det store, hvitkalkede huset på Gjøvik gård i 1810, har noe av æren. I dag kan du komme på besøk i Mjøen-familiens originale og overdådige hjem fra slutten av 1800-tallet. Her formidles byens historie, om glass og industri, akevitt og poteter, ut i fra de markante menneskene som har levd på Gjøvik gård. Gjøvik gård ligger i den flotte parken, midt i sentrum, et steinkast fra hoteller og Skibladnerbrygge.