Babettes gjestebud - Tema Teater på Stenberg

Forestillinga spilles i Åserudbygningen på Øverjordet på Stenberg, og med 4 retters Babette-inspirert middag på Ditlevines utsikt etterpå. Premiere torsdag 8. august, ekstraforestillinger lørdag 10. og 17. august kl 17.30.

  • 1/1
Billettknapp.png

Det er begrenset antall plasser, billetter kjøpes på https://ebillett.no/temateater

Middagen starter kl. 19:00. Drikke kjøpes separat.

Babettes gjestebud er skrevet av den danske forfatteren Karen Blixen (1885 – 1962). Fortellingen kom i samlingen Skjebneanekdoter i 1958. 

Babette er flyktning fra Paris. Når vi møter henne er hun utsultet og fornedret og tigger om hjelp i et ukjent land. Hun kommer til Norge, til prostedøtrene Marine og Philippa, 2 ugifte døtre etter den karismatiske prosten som grunnla en pietistisk menighet i dalen hun kommer til. Nå blir Babette kokk og tjenestepike for de to ubemidlede eldre damene. Og hun blir der i 14 år.

Men da Babette bodde i Paris, var hun kjøkkensjef på Café Anglais, en av de mest eksklusive restaurantene i byen. Her frekventerte kunstnere, politiker og aristokrater. Hennes måltider var som en kjærlighetsaffære ble det sagt. Babette er altså ikke bare en som lager mat. Hun er den beste kokken i Paris. Hun er en kunstner

Karen Blixens berømte novelle skapes igjen om til teater, denne gang med Gro Ann Uthaug i hele 9 av de viktige rollene. Forestillingen varer i 75 minutter og regi er ved Einar Dahl.

Har du spørsmål, ta kontakt med:

Tema Teater: 924 23 908 
Ditlevines utsikt: 958 35 883

Forestillingen på Stenberg er et samarbeid mellom Tema Teater, Ditlevines utsikt og Mjøsmuseet.