Avlyst: Eiktunetdagen 2020

Mjøsmuseet følger myndighetenes retningslinjer angående covid-19-pandemien, og har derfor beklageligvis måttet avlyse flere av vårens og sommerens arrangementer. Vi ønsker velkommen tilbake i 2021!

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Velkommen til en dag fylt med aktiviteter. Ta med hele familien til Eiktunet på karrus-fisking, hør på musikk, smak på tradisjonsmat og se dans og håndverk. Hus og tun er fylt med liv og aktiviteter for store og små!

Ved Nerbystabburet kan du oppleve trearbeid.Tar du turen videre opp mot Svartåsentunet kan du oppleve takkebakst, gammeldags klesvask og pultost. Du kan høre på lyriske toner fra langleik mens du spiser rabarbrasuppe, eller titte på smeden i arbeid, mens det trøskes på gamlemåten like ved. På sætra får du gammeldags vaffel stekt på svartovnen.

Ved mølledammen kan du sette deg ned med de minste og smake på røykt gjedde, eller prøve fiskelykka etter karussen sjøl.

Barn-6-16: kr 50,-

Voksne: kr 100,-

Familiebillett (2+4): kr 200,-

Arrangørene for årets Eiktunetdag er Mjøsmuseet og Gjøvik historielag, i samarbeid med Gjøvik husflidslag og mange andre lag, foreninger og frivillige, med støtte av Gjøvik kommune.