Krydderkonsert: Svartevja

Svartevja spiller folkemusikk fra Gausdal og Fåberg/Lillehammer og består av: Nina Fjeldet (fele), Camilla Granlien (vokal/kontrabass), Mari Skeie Ljones (fele) og Johannes Selvaag (fele).

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Slik beskriver de selv musikken sin:

"For 200 år sidan var Gausdal og Fåberg sentrale områder for motemusikken på dei tider. Her var det eit yrande musikkmiljø som engasjerte både «fiffen og folket». Musikken har levd vidare gjennom notenedteikningar, erindringar og ei og anna spelkvinne og -mann. Det er på tide å lyfte fram arven etter Tronn Tråver, Tårnpetter og Jonas Elg. Sørdalsmusikken til folket!
Fiskestaden Svartevja ligg like ved plassen Mari vaks opp, og er der Hans spelemann Bræin mista livet. Gruppa Svartevja spelar låtane som fiffen dansa til på ball, medan bygdafolket stod utanfor vindauget og lytta og såg; og dei spelar springdansen og galoppen som vart spelt på husmannsplassen. Bygdespelemannen var med begge plassar, og det er han som er helten vår."

Krydderkonsertene er en konsertserie som arrangeres av Gjøvik spelmannslag i samarbeid med Mjøsmuseet. Konsertsted er Tingbygningen på Hunn, og det selges alltid krydderkake på konserten. :-)

For mer info, følg Gjøvik spelmannslag på Facebook