Krydderkonsert 26. februar med Kirsti Bakken Kristiansen

Kirsti Bakken Kristiansen er ute med sin første soloplate med folkesanger fra Vardal og Vestoppland. Dette skal feires med konsert i Tingbygningen på Gjøvik, på selveste bursdagen til den lokale folkemusikkinnsamleren Agmund Hole, 26. februar! Hole ville i år blitt 141 år og man trenger vel ikke vente på runde tall før man kan feire?

  • 1/1

Kirsti har i flere år fordypet seg i tradisjonsmusikken fra hjemområdet Vardal og Gjøvik. Folkemusikken fra Gjøvik og Vestoppland har vært litt bortglemt, men ved å hente frem melodier og tekster som i mange år kun har eksistert på papiret, har Kirsti blåst nytt liv i vakre religiøse folketoner, dramatiske ballader og lystige viser.

Folketonene fra Vardal tok Kirsti hele veien fra semifinale til finale i INTROfolk 2015 og nå er endelig disse flotte melodiene spilt inn på albumet som har fått tittelen «Linden» (NORCD). Tittelen på albumet henviser til lindetreet, et tre tilknyttet mye overtro og som figurerer i flere av visene på platen. I likhet med innspillingen vil Kirsti på konserten synge sangene slik de opprinnelig ble sunget: helt alene, med bare stemmen som instrument.

Og, som det seg hør og bør i en bursdagsfeiring; det blir kake! Håper vi sees!

26. februar kl. 19.00 i Tingbygningen på Hunn.
Inngang kr. 200,-/150,-


Arrangementet er i samarbeid mellom Gjøvik Spelmannslag og Mjøsmuseet.