Hopp til hovedinnhold

Norsk Akevittfestival på Gjøvik 10.-12. oktober 2019

Mjøsmuseet er stolt samarbeidspartner for Norsk Akevittfestival, og vi gleder oss til å fortelle festivalpublikummet historiene om spritsmugling, gårdsbrennerier, og ikke minst om det vakre glasset fra Gjøvigs glasværk, som spriten ble drukket fra.

  • 1/1

Mjøsmuseet bidrar til følgende programposter under årets festival:

Omvisning på Gjøvik gård med Evald Fredholm og akevittsmaking med Ingrid Skistad lørdag 12.10. kl 12.30-14

Ingrid Skistad er produktutvikler i Arcus og ekspert på både øl og akevitt. Hun står for  smaksprøver og kunnskap om det som blir smakt på. Mjøsmuseets glitrende omviser Evald Fredholm forteller om fester og historie i Gjøviks mest praktfulle stuer. Her er det duket til akevittsmaking med historisk sus i hovedbygningen på Gjøvik gård. Velkommen!

Billett kjøpes via Akevittfestivalens hjemmeside/Gjøvik kultursenter.


Omvisning på Gjøvik gård med Evald Fredholm og akevittsmaking med Halvor Heuch lørdag 12.10.  kl 15-16.30.

Halvor Heuch er landets store akevittekspert og står for smaksprøver og kunnskap. Mjøsmuseets glitrende omviser Evald Fredholm forteller om fester og historie i Gjøviks mest praktfulle stuer. Her er det duket til akevittsmaking med historisk sus i hovedbygningen på Gjøvik gård. Velkommen!

Billett kjøpes via Akevittfestivalens hjemmeside/Gjøvik kultursenter.

Lokal brennevins- og glasshistorie i Holmen Brænderi lørdag 12.10 kl 17 

Smak på god akevitt mens du opplever det vakre glasset fra Gjøvigs Glasværk og hører historiene om hva de skålte med da glassene var nye. Mjøsmuseets direktør Arne Julsrud Berg forteller om den storstilte sprittransporten som gikk på Mjøsa. 
Arrangementet er i Mjøsmuseets glassutstilling på Holmen Brænderi (Vitensenteret). Smaksprøve inkludert. 

Billett kjøpes via Akevittfestivalens hjemmeside/Gjøvik kultursenter.

Eksklusiv fireretters middag på Ditlevines utsikt med nyheten amtmannsakevitt​, lørdag 12.10 kl 18

På spisestedet Ditlevines utsikt på Stenberg serveres en utsøkt 4 retters middag, der gjestene også får smake den helt nye amtmannsakevitten som Halvor Heuch har laget spesielt for Stenberg, med kjørvel og urter fra parken.

Bordbestilling sendes post@ditlevine.no


Se øvrig program på Akevittfestivalens egen hjemmeside

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1