Sammar på Eiktunet: om Anne Brannfjell - klok kone fra Vardal

Forfatter Ellen Vahr forteller om sin roman "Gaven".


Ellen Vahr er Anne Brannfjells tipp-tippoldebarn. Anne skal angivelig ha vokst opp i Sevaldstua, som er flyttet fra Vardal til Eiktunet og hvor Eiktunet kafe nå holder hus. 

Siden hun var liten, har Anne visst at hun er født med en gave, en evne til å se, og et kall til å hjelpe syke og lidende. I stedet for å være stolt over denne gaven, gjemmer hun den bort. Hun vil ikke være annerledes.

Vinteren 1841 reiser Anne fra Vardal til Christiania for å tjene hos byens mest berømte gullsmed og hans unge, vakre kone. Hun har valgt den veien hun tror er den rette. Det eneste hun har med seg er noen tørkede planter, en sort bok og en hemmelighet. Men livet i Christiania er ikke som hun hadde trodd, og det er først da hun tror at hun har mistet alt, at Anne finner kraften til å stole på hvem hun er.

​Gaven er en roman basert på livet til Anne Brannfjell, husmannsdatteren som ble Norges mest kjente kloke kone. Den er en fortelling om frykt og fortielse, men også om kjærligheten og tillitens plass i våre liv, og om mulighetene som åpner seg når vi våger å stå ved oss selv. Gaven er en historie om dyp fattigdom, svik og krenkelser, men det er også en kjærlighetshistorie om mot, håp og om å finne veien hjem.

Inngangsbillett kr 200,-
Servering fra Eiktunet kafe inkludert i billetten. 
For påmelding; send en epost til ingvild.hasle@mjosmuseet.no

Vi tar kort, kontant og Vipps. Det blir også mulighet for å kjøpe Ellen Vahrs bøker. 


Arrangeres i samarbeid med Eiktunet kafe.