Hopp til hovedinnhold

Sommerspelet Barsok

Premiere på musikalen Barsok - et splitter nytt sommerspel på Eiktunet!

Praktisk info

Spilles på friluftsscena - klær etter vær og sitteunderlag.

Eiktunet
10. – 13. august 2023 kl. 21.00 – 23.00
  • 1/1

Barsok - dagen da høsten kommer.

Datoen  er 24. august, også kjent som Barsok, dagen som markerer at høsten har gjort sitt inntog. 

På et vertshus i Gjøvik på midten av 1800-tallet brygger det til fest, for bygdefolket er på vei ned fra setra etter sommeren. Vertshuseier Torleif har gjort alt i stand, med god hjelp av dattera Ingrid. Hun er på sin side mest opptatt av gjensynet med kjæresten Bendik, etter å ha ventet på ham hele sommeren. Men idet vertshuset gradvis fylles opp, viser det seg at ikke alt har gått helt rent for seg på setra i sommer.

På primstaven er dagen markert med en kniv eller øks, og dagen kom ofte med uhyggelige konnotasjoner. Ifølge overtro er Barsok en ondskapens dag, der vetter og åndevesener beveger seg blant menneskene, og der dommedag aldri er langt unna. I dag er Barsok en glemt merkedag, men for et par århundrer siden var Barsok en potensielt skjebnesvanger dag.

Spelet er en musikal basert på lokal folkemusikk, samlet av Agmund Hole på 1800-tallet.

Dramatiker: Marianne Steinsrud
Regissør: Andreas Koschinski Kvisgaard
Musikalsk ansvarlig: Anders Byfuglien
Produsent: Maud Monceyron Jonassen
Lysdesigner: Philippe Schneider
Koreograf: Mai Elin Løkken
Plakatfoto: Jan Tore Øverstad

Skuespillere: Knut Anders Sørum, Amalie Krogh, Jakob Dyrud, Lina Maria Skullerud, Trym Winjevoll, Siv Elin Oterhals, Kjell-André Wiklund, Rune S. Strandbakke, Anja Grenheim, Tiril Løkken og Roy Strandbakke

Spelet er støttet av Dramatikkens hus, Innlandet fylkeskommune, Totens Sparebank, Kulturdirektoratet, Hovdetun vandrerhjem, Gjøvik Kino&Scene, Bekkevolds lyskopi, Egon Gjøvik og Mjøsmuseet.