Stenbergkvæll 24.juli; Ildstedssafari - se 1800-tallsmaten blir tilberedt!

Amtmanninne Ditlevine Weidemanns matlaging foregikk både i grue, bakerovn, bryggerhus, badstue og røykhus. Bli med på "ilstedssafari" og se matlaginga på 1800-tallet før vedkomfyrens tid, fra råvare til ferdig måltid.

KJØP BILLETT PÅ FORHÅND

Begrenset antall plasser. Dørene åpner kl 18.30. Alle rettigheter. Bill. kr 200,- (150,- for mdl. i Toten historielag) inkl. bevertning. Vi anbefaler å kjøpe billett på forhånd. Ønsker du å melde deg på og betale billetten i døra? Ta kontakt med evald.fredholm@mjosmuseet.no / tlf. 97980597

På Stenberg er det 7 slag ved i skålen, hvorav 4 er til ulike former for matlaging.
Vi besøker kjøkkenet med grue, spisskammers, anretningskjøkken, mjølkebu og ølkjeller, bryggerhuset med spritapparatet, rullebua med bakerovnen, stabburet, vedskålen og vi ser på hvor røykhus og badstue har stått.
Smaker fra Ditlevines Utsikt undervegs i løypa.

Arrangementet er et samarbeid mellom Mjøsmuseet, Toten historielag og Ditlevines utsikt.