Stenbergkvæll 29.juli: Boli`n til Raufoss

Kom og se «Boli’n» fra Raufoss. Hva vet vi om livet her? Folketellingene fra 1920 er akkurat publisert. Hvordan kan den hjelpe oss med å finne Raufosshistoria? Hva skjer med arbeiderboligen nå som «Bolins venner» har tatt over eierskapet?

  •  (Foto/Photo)
    1/1

 I 1970 skulle tomta til arbeiderboligene på Raufoss brukes til det nye stålstøperiet. Husene ble revet, men «Boli´n» ville Toten museum bygge opp igjen på friluftsmuseet på Stenberg. Nå er foreningen «Bolins venner» stiftet og planene for flyttinga tilbake til innlandets industrihovedstad er under utvikling.  Kom og hør historien om huset med sine 6 arbeiderleiligheter, om utfordringene med å transportere en gedigen tømmerbygning og tanker om framtidig bruk.

Bill. kr 200,- mdl. i Toten hist.lag og Bolins venner kr 150,-

Servering på billetten!

Arrangeres i samarbeid med Toten historielag og Ditlevines utsikt.

COVID-19
Mjøsmuseet følger retningslinjene fra myndigheten angående Covid-19-pandemien. Alle mindre arrangement sommeren 2021 avvikles utendørs. Publikum oppfordres til å kle seg etter forholdene. Vask/sprit hendene, og hold avstand til publikummere som ikke er i din egen husstand.  Hvis du føler deg forkjølet eller syk skal du ikke komme på arrangementet.