Stenbergkvæll 3. juli; Kjørvel og akevitt med Halvor Heuch

Akevittens fremste ambassadør og fagmann i Norge, Halvor Heuch, planlegger å lage en egen spesialakevitt inspirert av amtmannsgården Stenberg. Vi trenger din hjelp til å sanke krydderurter som skal brukes for å sette smak på "livets vann".

På Stenberg vokser spansk kjørvel vilt, og har spredd seg til store deler av eiendommen. Bli med Halvor Heuch ut i Stenbergparken, plukk spansk kjørvel og lær om akevitt.

Arne Julsrud Berg forteller om spritbrenning i amtmann Weidemanns tid, og vi ser på kornsprit-apparatet i amtmanninnens bryggerhus. 

Lina og Tor på Ditlevines utsikt byr på kulturhistoriske smaker med kjørvel som ingrediens og smaksetter. Ditlevines utsikt har Alle rettigheter, og muligheter for å kjøpe seg en akevitt.

Halvor Heuch (født 1945) er en norsk sivilingeniør. Han er pensjonert produktutviklingssjef i Arcus Produkter AS og er særlig kjent som destillatør av akevitt, og for å ha bidratt til å øke akevittens ry som en drikk som skal nytes, ikke bare styrtes. Heuch har utgitt flere bøker om akevitt og norsk mattradisjon. Nå jobber Halvor for Atlungstad, og kjørvelen fra Stenberg kommer til å bli med i flere nye akevitter, med helnorske krydder.

Dørene åpner kl 18.30. Alle rettigheter.
Bill. kr 200,- (150,- for mdl. i Toten historielag) inkl. bevertning.

Påmelding til evald.fredholm@mjosmuseet.no tlf. 97980597

Arrangementet er i samarbeid med Toten historielag og Ditlevines utsikt.