Kokebøker i 1814

Bente Engelsen i Riksarkivet forteller om kokebøker i tida rundt 1814, og setter derved amtmanninne Ditlevines oppskrifter inn i en samtidig sammenheng.

Kjøp billett ved å trykke på lenken.


Hvilke oppskrifter byr kokebøkene fra tida rundt 1814 på? Fra Toten kjenner vi oppskriftene til Amtmaninnen på Stenberg, men hva finnes ellers av bevarte kokebøker og oppskrifter? Bente Engelsen fra Riksarkivets historiske kokeklubb har sett på flere samtidige kokebøker og byr på spennende oppskrifter og uvanlige ingredienslister. Kanskje har Amtmanninnen på Toten et ganske likt kjøkken som familiene Collett og Anker?
Lina og Tor på Ditlevines Utsikt byr på flere av smakene vi får høre om.

  • Boka på bildet har blant annet tilhørt Kirsten Kiønig, husfrue til Evje gård sør for Moss. Hun var søster til eidsvollsmannen Andreas Kiønig. Kirstens ektemann Peter Elieson forfattet et grunnlovsutkast, akkurat som Lauritz Weidemann på Stenberg også gjorde. 
Foto: Riksarkivet
    1/1
    Boka på bildet har blant annet tilhørt Kirsten Kiønig, husfrue til Evje gård sør for Moss. Hun var søster til eidsvollsmannen Andreas Kiønig. Kirstens ektemann Peter Elieson forfattet et grunnlovsutkast, akkurat som Lauritz Weidemann på Stenberg også gjorde. Foto: Riksarkivet


Begrenset antall plasser. Dørene åpner kl 18.30. Alle rettigheter. 

Bill. kr 200,- (150,- for mdl. i Toten historielag) inkl. bevertning. 

Vi anbefaler å kjøpe billett på forhånd. Ønsker du å melde deg på og betale billetten i døra? Ta kontakt med evald.fredholm@mjosmuseet.no / tlf. 97980597

Arrangementet er i samarbeid med Toten historielag og Ditlevines utsikt.