Praktisk info
I Kokeriet, Kapp Melkefabrikk.
Pris 750,- inkl lunsj.
Påmelding innen 01.09.22 til
stenbergseminar@gmail.com
Program
Kaffe, biteti og registrering kl 09.30-10.00
- Jens Olai Jenssen: Johan Castberg og Kapp
- Bjørn Sverre Hol Haugen: Blader fra søvnens historie
- Gunnar Finstad: Historien bak Ås kirke
- Torveig Dahl: Oppskrifter etter to kvinner fra to århundre; Christine Munch og Ditlevine Weidemann
- Kulturhistorisk lunsj v/Lina Dybdal midtveis i programmet, og åpen utstilling i Mjøsas Ark når foredragene er over.
For mer info og påmelding sendes epost til stenbergseminar@gmail.com innen 1. september.
Hva er Stenbergseminaret?
Seminaret som årlig arrangement ble startet av redaksjonen til den kulturhistoriske kokeboka Amtmanninnen og hennes døtre, som ble utgitt i regi av Toten historielag i 2013.
Kokeboka inneholder ikke bare amtmanninne Ditlevine Weidemanns matoppskrifter, men også kulturhistoriske tekster relatert til Weidemannfamiliens sosiale, kulturelle og politiske aktiviteter på 1800-tallets Toten og gården Stenberg.
Seminaret søker å gjenspeile bokas bredde i temaer, med fokus på mat, samfunn og kultur.
Arbeidsgruppen for seminaret oppnevnes for ett år av gangen, og består av representanter fra Toten historielag, Mjøsmuseet og vertskapet på Ditlevines utsikt.