Stenbergseminaret 2022

Også i år på Kapp Melkefabrikk!

Praktisk info

I Kokeriet, Kapp Melkefabrikk.
Pris 750,- inkl lunsj.
Påmelding innen 01.09.22 til
stenbergseminar@gmail.com


Tid og sted
Mjøsas ark 10. september 2022 kl. 10.00 – 17.00

Program

Kaffe, biteti og registrering kl 09.30-10.00

  • Jens Olai Jenssen: Johan Castberg og Kapp
  • Bjørn Sverre Hol Haugen: Blader fra søvnens historie
  • Gunnar Finstad: Historien bak Ås kirke
  • Torveig Dahl: Oppskrifter etter to kvinner fra to århundre; Christine Munch og Ditlevine Weidemann

  • Kulturhistorisk lunsj v/Lina Dybdal midtveis i programmet, og åpen utstilling i Mjøsas Ark når foredragene er over. 


For mer info og påmelding sendes epost til stenbergseminar@gmail.com innen 1. september.


Hva er Stenbergseminaret?

Seminaret som årlig arrangement ble startet av redaksjonen til den kulturhistoriske kokeboka Amtmanninnen og hennes døtre, som ble utgitt i regi av Toten historielag i 2013.

Kokeboka inneholder ikke bare amtmanninne Ditlevine Weidemanns matoppskrifter, men også kulturhistoriske tekster relatert til Weidemannfamiliens sosiale, kulturelle og politiske aktiviteter på 1800-tallets Toten og gården Stenberg.
Seminaret søker å gjenspeile bokas bredde i temaer, med fokus på mat, samfunn og kultur.

Arbeidsgruppen for seminaret oppnevnes for ett år av gangen, og består av representanter fra Toten historielag, Mjøsmuseet og vertskapet på Ditlevines utsikt.