Hopp til hovedinnhold

Lokalhistoriske skrifter

Hvert år kommer det gode lokalhistoriske bøker. Vi anbefaler Oppland fylkesbibliotek på Gjøvik når du skal låne og lese gamle bøker og aviser. En god lenke for lokalhistoriske artikler er lokalhistoriewiki.

Gjøvik historielag gir ut gode årbøker hvert år og Mjøsmuseet gir også ut ei årbok hver høst. Dyktige lokalhistoriske forfattere har skrevet bøker om alt fra «Totenkniven» til «1814 i Oppland», «Hunnselva» og «Amtmanninnens kokebok». En bok som er aktuell i år er «Norsk empireglass» av Jan Håvar Korshavn, som handler om Gjøvigs Glasværk 1807-1843. Mjøsmuseet selger lokalhistoriske bøker i resepsjonen på Kauffeldtgården i Gjøvik.

Bruk Oppland fylkesbibliotek
Rett over gata, i Gjøvik Bibliotek, har Oppland fylkesbibliotek en stor lokalhistorisk avdeling. Her jobber det en egen bibliotekar fulltid som hjelper med å finne fram i den store samlinga. Avdelingen har de aller fleste lokalhistoriske bøker fra hele Oppland. Biblioteket har også mikrofilmer av nesten alle de gamle lokalavisene. Du kan låne med deg og bestille lokalhistoriske bøker hjem fra bibliotekene. Gjøvik bibliotek har også en god leser for mikrofilm som scanner digitale filer av informasjonen du finner. Perfekt når du skal finne informasjon i gamle lokalaviser. Anbefales!

Støttelitteratur
Mjøsmuseet har også boksamlinger som står på Kauffeldtgården, Arkivet på Eiktunet og Dokumentasjonssenteret på Kapp. De er praktisk støttelitteratur hvis du samtidig leter etter informasjon i arkivene våre. Men vi tilbyr ikke utlån. Du kan bare lese bøkene i lesesalen. Vi anbefaler å ta med fotoapparat, eller bruke kopimaskinen for å ta vare på informasjonen du finner i bøkene. Du finner de samme bøkene på biblioteket. En god lenke for lokalhistoriske artikler er lokalhistoriewiki.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1