Mjøssamlingene

 • 1/25
  Mjøsmuseet AS
 • 22/25
  Mjøsmuseet AS
 • 23/25
  Mjøsmuseet AS
 • 24/25
  Mjøsmuseet AS
 • 25/25

  Sommersesongen følger grunnskolens sommerferie, men vi tar i mot forhåndsbestilte grupper, både privatpersoner, skole og reiseliv, til omvisninger på alle våre anlegg hele året. Vi har også store og små arrangementer ellers i året. Mer info under fanen HVA SKJER. 

  Lurer du på noe, ta kontakt oss på telefon, 911 70 500 (hverdager 08.00-15.30) eller e-post post@mjosmuseet.no for informasjon.

  Grupper:

  Mjøssamlingene ligger bare et steinkast fra E6, rett under broene over Minnesund. Vi tar i mot bestillinger fra grupper og busselskaper hele året. Det er fint å kombinere besøket med ett av de andre anleggene på Mjøsmuseet, f. eks.  Amtmannsgarden Stenbergeller Mjøsas ark på Toten. 

  Trykk på lenken under for å forhøre deg om omvisning på Mjøssamlingene. 

  Arrangement

  Hvert år er det flere større arrangement på Mjøssamlingene. Motordagen og Den store Skibladnerdagen på Mjøssamlingene er populære åpne dager hvert år i august. En gang i måneden treffes medlemmene til kaffetreff. Det kan være et tema, en film, foredrag, bildefremvisning eller båttur. Og det er alltid en hyggelig prat rundt kaffebordet. Velkommen!

  Mjøsas sjøfartsmuseum

  Mjøsa har også kystkultur! Besøk Mjøsas eget sjøfartsmuseum under bruene på Minnesund. Opplev den fargerike historien til båt- og sjøfartshistorien i Mjøsvassdraget, fortalt gjennom 200 år gamle sjøhus og veteranbåter. Alt i sitt opprinnelig miljø!  Norges største innsjø var en viktig trafikkåre og knyttet sammen menneskene i Innlandet.

  Skibladner ble klinket sammen og sjøsatt på Minne i 1856. Fortsatt er dette det eneste stedet «Mjøsas hvite svane» kan komme på land når det trengs en overhaling. Mjøssamlingene har verdens mest moderne båtslipp, spesial-tilpasset Skibladner. «Mjøsas hvite svane» ligger på Minneslippen minst hvert 3.år. Mjøsfærgen, landets første pendelferje for bilfrakt, ligger på slippen nå i sommer. 

  Foreningen Mjøssamlingene

  Mjøssamlingene er en frivillig forening som eier og tar vare på hus, gjenstander, anlegg og båter. Fartøy på vann, fartøy på land og fartøy som ligger under vann. Anleggene driftes gjennom Mjøsmuseet AS.

  Besøk hjemmesiden deres for mange godbiter om båter og Mjøshistorie. 

  Kart

  Trykk på minusknappen for å zoome ut.

  • Mjøssamlingene (Minnestranda 35, 2092 Minnesund)

   Mjøssamlingene - sjøfart og sjøulker på Mjøsa. Mjøsa har også kystkultur! Innsjøen var en viktig trafikkåre og knyttet sammen menneskene i Innlandet. Besøk Mjøsas sjøfartsmuseum på Minnesund og opplev den fargerike historien fortalt gjennom 200 år gamle sjøhus og veteranbåter som fortsatt brukes. Visste du at Skibladner ble bygget på slippen her i 1856? Fortsatt er dette det eneste stedet «Mjøsas hvite svane» kan komme på land når det trengs en overhaling. Mjøsfærgen, landets første pendelferje for bilfrakt, ligger på slippen nå i sommer. Selveste Skibladner dras i land for reparasjon til høsten.