• Bater_i_Minnevika.jpg
  1/5
  Mjøsmuseet AS
 • MJSSAMLINGENE_veteranbater.jpg
  2/5
  Mjøsmuseet AS
 • MJSSAMLINGENE_Minnesund.jpg
  3/5
  Mjøsmuseet AS
 • Arbeidsbater.jpg
  4/5
  Mjøsmuseet AS
 • 022yiVGVkeji.jpeg
  5/5

Mjøsas sjøfartsmuseum

Mjøssamlingene - sjøfart og sjøulker på Mjøsa. Mjøsa har også kystkultur! Innsjøen var en viktig trafikkåre og knyttet sammen menneskene i Innlandet. Besøk Mjøsas sjøfartsmuseum på Minnesund og opplev den fargerike historien fortalt gjennom 200 år gamle sjøhus og veteranbåter som fortsatt brukes. 

Visste du at Skibladner ble bygget på slippen her i 1856? Fortsatt er dette det eneste stedet «Mjøsas hvite svane» kan komme på land når det trengs en overhaling. Mjøsfærgen, landets første pendelferje for bilfrakt, ligger på slippen nå i sommer. Selveste Skibladner dras i land for reparasjon til høsten.

Grupper:

Mjøssamlingene ligger bare et steinkast fra E6, rett under broene over Minnesund. Vi tar i mot bestillinger fra grupper og busselskaper hele året. Kontakt oss per telefon eller e-post for informasjon, eller send forespørsel her: 

Kart

Trykk på minusknappen for å zoome ut.

 • Mjøssamlingene (Minnestranda 35, 2092 Minnesund)

  Mjøssamlingene - sjøfart og sjøulker på Mjøsa. Mjøsa har også kystkultur! Innsjøen var en viktig trafikkåre og knyttet sammen menneskene i Innlandet. Besøk Mjøsas sjøfartsmuseum på Minnesund og opplev den fargerike historien fortalt gjennom 200 år gamle sjøhus og veteranbåter som fortsatt brukes. Visste du at Skibladner ble bygget på slippen her i 1856? Fortsatt er dette det eneste stedet «Mjøsas hvite svane» kan komme på land når det trengs en overhaling. Mjøsfærgen, landets første pendelferje for bilfrakt, ligger på slippen nå i sommer. Selveste Skibladner dras i land for reparasjon til høsten.