• STEN arrangement
  1/11
 • STEN
  2/11
 • STEN
  3/11
 • GLASS.jpg
  4/11
  Mjøsmuseet AS
 • STENBERG_Storstua.jpg
  5/11
  Mjøsmuseet AS
 • STENBERG_parken_foto_Bjrnback.jpg
  6/11
  Mjøsmuseet AS
 • STEN
  7/11
 • STEN
  8/11
 • STEN
  9/11
 • sjeselong_2.jpg
  10/11
  Mjøsmuseet AS
 • STEN amtmann
  11/11

 • KL: 14 ONS, TOR, FRE, LØR, SØN: OMVISNING (Til 19. august 2018):

  Velkommen inn i 1814! Stenberg regnes som den best bevarte garden etter en Eidsvollsmann i Norge! Vår guide tar dere med inn i husa på amtmannsgarden. I kafeen Ditelvines utsikt er den en ny og spennende utstilling om amtmanninnen og hennes døtre.

Grupper

Vi tar i mot bestillinger fra grupper hele året. Mjøsmuseets omviser gir deg et innblikk i livene til høy og lav i et helt spesielt hjem. Det er fint å kombinere besøket på Stenberg med omvisning i glassutstillinga på Holmen Brænderi og Gjøvik gård. En annen anbefaling til en heldagstur er å besøke Mjøsas Ark  og Peder Balke-senteret på Kapp. 

Det vakre parkanlegget på Stenberg fra Lauritz og Ditlevine Weidemanns tid er en attraksjon i seg selv. Mjøsmuseets tilbyr egne omvisninger for hageinteresserte. Les mer om parken her!

Vi setter pris på at dere bruker vårt kontaktskjema for gruppebestilling. Klikk her for å sende en henvendelse:

Lurer du på noe, ta kontakt oss på telefon, 911 70 500 (hverdager 08.00-15.30) eller e-post post@mjosmuseet.no for informasjon.

Stenbergkvæller i sommer!


Onsdager kl 19.00 på Stenberg

27. juni Vandring i Stenbergs kulturlandskap

4. juli Sommerfest i Lysthusene i amtmannsparken

11. juli Kjellersafari i Amtmanninne Ditlevines matforråd

18. juli Besøk på Weidemannsfamiliens gravsted

25. juli Musikk og mystikk på sætra

Dørene åpner kl 18.30. Alle rettigheter.
Bill. kr 200,- (150,- for mdl. Toten hist.lag) inkl. bevertning fra Ditlevines Utsikt.
Påmelding til evald.fredholm@mjosmuseet.no tlf. 97980597
Arr. Ditlevines Utsikt, Toten Historielag og Mjøsmuseet

Kafé og restaurant Ditlevines utsikt

Vertskapet på «Ditlevines utsikt», Lina og Tor kjent fra Kulturstua i Ro, serverer utsøkt, kulturhistorisk mat. Flere av rettene er inspirert av oppskrifter etter amtanninne Ditlevine som bodde på Stenberg i første halvdel av 1800-tallet. Vertskapet legger til rette for unike og deilige matopplevelser i skjønn forening med et museum fullt av muligheter. 

Tel. 958 35 883, post@ditlevine.no,  www.ditlevine.no

Stenberg - Helt originalt

På amtmannsgarden Stenberg i Vestre Toten har tida stått stille. Parken og det helt originale tunet fra åra rundt 1814 er like vakkert som det er gammelt. Her bodde eidsvollsmannen Lauritz Weidemann, kona Ditlevine og deres barn etter dem. Inne i kafébygningen har Mjøsmuseet en ny utstilling om kvinnene i amtmansfamilien som bodde på Stenberg. Amtmaninnens egen kokebok har hedersplass og kafeen «Ditelvines utsikt» serverer deilig mat inspirert av hennes kjøkken.

Kart

Trykk på minusknappen for å zoome ut

 • Stenberg (Sillongenvegen 230, 2846 Bøverbru)

  På amtmannsgarden Stenberg finner du det originale 1814-miljøet som Eidsvollsbygningen har måttet gjenskape. Tunet, husene og parken står som på tidlig 1800-tall, og her bodde eidsvollsmannen Lauritz Weidemann, kona Ditlevine og deres barn etter dem. Mjøsmuseets omviser gir deg et innblikk i livene til høy og lav i et helt spesielt hjem.

Toten Historielag