• Stenberg_2ETG.jpg
    1/1

Stenberg - Helt originalt!

Sesonginfo

Vi inviterer til Stenbergdagen lørdag 18. juni fra kl. 12 til 16. Slåttedagen er onsdag 19. juli kl. 9 med kurs og tradisjonell duggurd. Vert­skapet på kafeen Ditlevines utsikt serverer deilig mat på «Sammarskveldene» onsdager i juli kl. 18. Første helga i september er Sten­berg arena for festivalen «Friluftsliv for alle».

På amtmannsgarden Stenberg finner du det originale 1814-miljøet som Eidsvollsbygningen har måttet gjenskape. Tunet, husene og parken står som på tidlig 1800-tall, og her bodde eidsvollsmannen Lauritz Weidemann, kona Ditlevine og deres barn etter dem. Mjøsmuseets omviser gir deg et innblikk i livene til høy og lav i et helt spesielt hjem.

Adresse: Sillongenvegen 230, 2846 Bøverbru

Stenbergparken

Stenberg omgis av et vakkert parkanlegg fra Lauritz og Ditlevine Weidemanns tid. Les mer om parken her!

Kafé og restaurant Ditlevines utsikt

Kafé og restaurant Ditlevines utsikt serverer utsøkt, kulturhistorisk mat basert på oppskrifter etter familien som bodde på Stenberg. Vertskapet, kjent fra Kulturstua i Ro, legger til rette for unike og deilige matopplevelser i skjønn forening med et museum fullt av muligheter. 
Les mer om deres tilbud og meny på www.ditlevine.no

Grupper

Vi tar imot bestillinger fra grupper hele året. Hovedbygningen på Stenberg er stengt vinterstid, men det er andre flotte og spennende hus i Stenberganlegget som er tilgjengelige. Besøket kan også gjerne kombineres med et besøk ved et annet av våre anlegg, som Mjøsas eget museum Mjøsas Ark på Kapp. Kontakt oss for informasjon eller bestill under.

Kart